Voorkom hogere rekening in buitenland

donderdag 28 april 2016

Met de meivakantie weer voor de deur trekken veel mensen er op uit. Op weg naar een zonvakantie in Spanje, een culturele vakantie in Italië of een wandelvakantie in Oostenrijk. In de meeste gevallen gaat de smartphone ook mee. Zo kunnen er mooie foto’s gemaakt worden en contact worden onderhouden met het thuisfront. Maar pas op: bellen in het buitenland is erg duur. Enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je geen hoge telefoonrekening kan verwachten bij thuiskomst.

Bellen en sms’en in het buitenland

In het buitenland kunnen de kosten voor het bellen en sms’en nogal wat verschillen per provider. Ditzelfde geldt voor internetgebruik. Wil je kosten besparen? Beperk dan het bellen, sms’en en internetten tot een minimum. Vergeet ook niet dat jij moet betalen als jij gebeld wordt! Jij betaalt namelijk alle kosten vanaf de Nederlandse grens tot aan jouw vakantieadres. Een sms ontvangen in het buitenland kost niks, het versturen ervan wel. De kosten hiervan zijn net als bellen en internetten afhankelijk van de provider.

Voordeelbundels

Als je toch graag wil bellen, sms’en en internetten dan kun je er voor kiezen om een voordeelbundel af te sluiten. Met zo’n bundel kun je voordelig bellen, sms’en en internetten. Je kunt zo’n bundel afsluiten voordat je vertrekt en weer opzeggen bij thuiskomst. Je moet er wel goed op letten dat de voordeelbundel geldig is in het land waar je op vakantie gaat. En vergeet niet om het limiet van de bundel in de gaten te houden!

Dataroaming en WiFi

Waarschijnlijk ben je in Nederland gewend om overal gebruik te maken van mobiel internet via het 3G of 4G netwerk. Op vakantie kun je ook gebruikmaken van mobiel internet (dataroaming) maar dit is erg duur. Dit komt doordat in het buitenland een buitenlandse provider alle diensten overneemt. De buitenlandse provider rekent de kosten die hiervoor worden gemaakt door aan jouw Nederlandse provider. Deze kosten zie jij terug op jouw telefoonrekening!

Zet daarom voordat je op vakantie gaat de dataroaming uit. Wil je toch gebruikmaken van internet? Gebruik dan een WiFi verbinding. Dit is voortaan op veel vakantiebestemmingen aanwezig. Of kijk eens of je een gratis WiFi spot kunt vinden als je op een terrasje zit of in een restaurant.

De allernieuwste smartphone

Wil jij nou op vakantie met een gloednieuwe smartphone? De allersnelste van dit moment, die de mooiste foto’s maakt en ook nog eens een lange accuduur heeft zodat je hem de hele dag kunt meenemen? Ga dan naar de website van UnitedConsumers en gebruik de smartphone vergelijker. Zo vind je de smartphone die écht bij je past!


  • Fiber
  • KPN
  • Online.nl
  • Stipte
  • T-Mobile
  • Telfort
  • XS4ALL
  • Ziggo